top of page

Pronađi svoje vrijeme

Jutarnji jogging pučiškom rivom, i dalje, u sjeni borove šume do svjetionika na vrhu uvale. Kava ispod tamarisa s pogledom na sunce koje izlazi iznad brda i budi uspavanu kamenu ljepoticu. Meditacija na plaži uz kristalno čisto more s pogledom na brodove koji uplovljavaju u ovu mirnu luku otkrivajući svijet iz bajke. Večernja šetnja uz zvukove dalmatinske glazbe i pjesmu klape. Noćno kupanje na plaži s pogledom na svjetla gradića koji tone u svoj ljetni san. 

Tvoja djeca će se s našom djecom bezbrižno igrati u parkovima i na plaži, veseliti se večernjim dječjim predstavama na otvorenom, igrati vaterpolo ili pohađati tečaj plivanja. Želiš li se natjecati na tradicionalnom pučiškom triatlonu ili aquatlonu ili ćeš možda svoj odmor iskoristiti da naučiš klesati? Možda ipak želiš usavršiti svoje glazbeno umijeće u Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi? Ako voliš meditaciju uz knjigu, potraži našu Knjižnicu „Hrvatski skup“ osnovanu davne 1868. godine pod motom „Česta kaplja kamen dube“. Evo i jedne zanimljivosti: tu su izreku Pučišćani s vremenom široko prihvatili kao najbolji izraz svoje upornosti pa su je barem na tri mjesta uklesali i u kamenu. Pronađi te natpise i zapamti da i mala kaplja upornim kapanjem tvrdi kamen dube!

Da, i zabaviti se znamo. Osim tradicionalne dalmatinske glazbe na Solinskoj noći, zvukova naše limene glazbe Brassčute i pjesme klapa, u Pučišćima ćeš u prvim danima kolovoza doživjeti i neponovljivi Summer Night Disco Fever kada cijelo mjesto pleše uz zvukove 70-tih i 80-tih godina. Ako voliš novije ritmove, tu je tradicionalni Mahrinac party.

A još mnogo toga je na dlanu, jer čitav Brač ti se nudi da ga otkriješ. Otkrij bračku visoravan i prekrasna stara pastirska naselja Pražnica i Gornji Humac. Odatle si za petnaestak minuta već na čuvenoj plaži Zlatni rat u Bolu, a ako voliš pješčane plaže, tu je Lovrečina, 10-ak kilometara zapadno od Pučišća. Svakako trebaš posjetiti Muzej otoka Brača u Škripu i Pustinju Blaca, a poseban doživljaj je popeti se na Vidovu gora s pogledom koji seže do Italije. Za duže šetnje čeka te pješačka staza Via Brattia, a tu su i brojne obilježene biciklističke staze za one koji vole izazove te vrste. Ako si u Pučišća doplovio svojim brodom, dočekat će te sigurna i dobro opremljena luka u koju ćeš se uvijek rado vraćati. Ako si pak stigao vozilom ili doletio zrakoplovom u našu zračnu luku, svakako unajmi brodić ili skuter i otkrit ćeš uvalu koja negdje skrivena samo tebe čeka.  

U svakom slučaju, ovdje ćeš pronaći trenutak baš za sebe, pronaći ćeš svoje vrijeme.  

bottom of page