top of page

Pronađi svog domaćina

Bračanin, tvoj domaćin. Strpljiv, snažan, jedinstven u svojoj jednostavnosti i skromnosti, u ljepoti gostoprimstva, bit će tvoj domaćin kojega ćeš se uvijek sjećati, i vjerujemo, vraćati mu se. Jer, rijetka su mjesta kao Pučišća koja u svojoj geografskoj zavučenosti toliko snažno zarobe sva osjetila, i svojih stanovnika, ali još više putnika namjernika.

Stoga dođi i živi s nama, barem na kratko. Barem na kratko budi poput nas, budi naš. Neka te jutrom kao i nas probudi staro zvono s kampanela. I dok sunce na istoku tek proviruje i puni nebo toplim bojama ljeta, doživjet ćeš Mediteran u svoj njegovoj ljepoti. Ribari se vraćaju s mora, a tvoj ih domaćin već čeka kraj stoljetne kamene ribarnice. Lignje, hobotnica i škampi - danas ćemo se dobro počastiti! 

Ponudit ćemo ti najbolje što imamo. Neka ti kao i nama zamiriše vrući kruh ispod peke, neka ti nepce probudi brački sir u maslinovom ulju, neka te okrijepi čaša crnog vina. Probat ćeš s nama okus janjetine sa špice, a objasnit ćemo ti i kako se pravi vitalac.

Osjetit ćeš i ti kako je to sa stabla ubrati smokvu i nazdraviti potom u dvoru uz čašu orahovice. A ako nona bude dobre volje, zamirisat će ti i naše hrustule…

Doživjet ćeš kako je to zaspati dok kroz prozor iz dvora dopiru opojni mirisi lavande i ružmarina. Odmoriti se u tišini koju remeti samo pjesma cvrčka i šum valova što se blago penju uz žalo. Nevažno je hoćeš li se smjestiti u maloj kamenoj kući uz morsku obalu, u moderno uređenoj kući u masliniku, u apartmanu ili u nekom od hotela, tvoj domaćin je uvijek isti, željan da ti otvori vrata svoga srca, čeka da ga pronađeš.

bottom of page