top of page
  • Writer's pictureTuristička zajednica općine Pučišća

Pirate night

Nakon 13 godina vratio se u Pučišća vatreni spektakl PIRATE NIGHT. U rekonstrukciji povijesne bitke, omiški gusari MK Omiški Gusar pod vodstvom kneza Malduha Kačića, su napali Pučišća. Pučišća su branili brojni mještani na drvenim brodovima i Vitezovi kneza Brečkog- Umjetnička radionica.

Vitezovi su prije bitke održali malu školu streličarstva za sve zainteresirane, a pridružio im se Horse riding Brač. Puhački orkestar BrassČuta – Pučišća najavio je dolazak gusara.

U mjestu je zavladala panika, oglasile su se zvona te fanfare, pogasila se kompletna rasvjeta pa je mjesto bilo osvjetljeno samo bakljama. Pucnjavu iz topa prekinula je pjesmu a mještani su na barkama izašli u susret gusarima. Vitezovi su zasuli gusare  morem strijela i mačevima spremnim za borbu. Nakon ulaska u luku gusari su krenuli u pohod, ali u borbi za Pučišća, uz malo mita- škrinja s blagom, smo pobijedili mi te smo sredili gusare i u potezanju konopa 2:0.

Bila je to noć za pamćenje!

U organizaciju tog događanja sufinanciranog sredstvima HTZ uključili su se: Dječji vrtić Pučišća, International Summer Music School Pučišća, Vitezovi kneza Brečkog, KP Omiški gusari, Puhački orkestar BrassČuta, Općina Pučišća, DVD Pučišća, Komunalni redari općine Pučišća, OŠ Pučišća.

Zahvaljujemo brojnim dobrovoljcima i djeci koji su se kostimirali i bili dio spektakla, te pomogli u izvedbi manifestacije, kao i sponzoru : Sardina Postira.1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page