top of page
  • Writer's pictureTuristička zajednica općine Pučišća

Održan koncert klavira SOLO I U 4 RUKE



Jučer je u Pučišćima održan koncert klavira SOLO I U 4 RUKE dva autora Marcin Dominik Gluch i Wojciech Głuch. Vaše o dvojici uglednih glazbenika pročitajte u nastavku.


Marcin Dominik Gluch. Pijanist, skladatelj, dirigent. Rođen je u Varšavi 1973. Studirao je na Odsjeku za glazbeno obrazovanje zborsko dirigiranje, klavirsku komornu glazbu i kompoziciju na Muzičkoj akademiji F.Chopin u Varšavi.




2004.-2006. bio je pijanist u Baletu Monte Carlo u Monaku.


Autor je brojnih akademskih publikacija o antropologiji poljske glazbene kulture u Švedskoj


2010. bio je umjetnički direktor Međunarodnog Masurian Chopin festivala u Ostrodi. Od 2012. do 2014. bio je umjetnički direktor Međunarodnog glazbenog festivala "Weekend melomana" u Ostrowiec Swietokrzyskom u Poljskoj, a od 2014. do 2016. glazbeni je direktor Carpatian Festivala u dvorcu Kombornia u Poljskoj (Historic Hotels of Europé)


Trenutno radi kao pijanist u Danscentrum Väst i Švedskoj baletnoj školi u Göteborgu te je zborovođa na dva zbora u Kungalvu i Mölndalu (Švedska).


Wojciech Głuch je alumnus Varšavske glazbene akademije na kojoj je studirao pedagogiju i zborsko dirigiranje. Bio je glazbeni ravnatelj u Kazalištu estrade tijekom 1970-ih i 1980-ih, a specijalizirao se i za vođenje vokalnih radionica.


Skladatelj je nekoliko kazališnih mjuzikala i kinematografskih skladbi - soundtrack za TV-serije: Život Kamila Kuranta, Kraljevski snovi, Farmer iz Diabelne; za mjuzikle postavljene u Glazbenom kazalištu Gdynia: Gospođica Tutli Putli, Alisa u zemlji čudesa, Prozor prvaka svijeta, Czupurek i druga djela.


Dugogodišnji je dirigent poljskog ženskog zbora u Göteborgu, Chorus Polonicus Gothoburgensis. Za svoj umjetnički rad i napore u promicanju poljske kulture i međunarodne integracije, Wojciech Głuch dobio je Zlatni križ za zasluge u siječnju 2013.

60 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page