top of page
  • Writer's pictureTuristička zajednica općine Pučišća

VAŽNO! Obavijest iznajmljivačima




Obavještavamo sve iznajmljivače kako će 1. ožujka 2023. u sustavu eVisitor biti pokrenut obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2023. za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Sukladno važećem Zakonu o turističkoj pristojbi članku 12. osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu plaćaju godišnji paušalni iznos turističke pristojbe za svaki krevet (glavni i pomoćni) i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj koji se koriste za pružanje usluga smještaja sukladno posebnom propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe računa se prema najvećem zbroju aktivnih kreveta u godini odnosno prema najvećem zbroju aktivnih kreveta u razdoblju od 1.1.2023. do 31.12.2023.

Obveznik će biti zadužen za paušalni iznos turističke pristojbe bez obzira koliko je dugo posjedovao važeće rješenje o pružanju usluga u 2023. sukladno Mišljenju Ministarstva turizma i sporta, a isto dostavljam u privitku.

Također, 1. ožujka 2023. u eVisitor sustavu izvršit će se zaključavanje financijske 2022. godine.


Cijeli dokument pogledajte u nastavku.



Plaćanje godišnjeg paušala
.
Download • 107KB


275 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page